05 Ιουνίου

V for Vendetta: Απίστευτα επίκαιρο...





Με αφορμή την προχθεσινή προβολή της εν λόγω ταινίας στην τηλεόραση, δε θα μπορούσα παρά να αναφέρω κάποια σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσαν να συνδέθούν με την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.




Η ταινία κινείται γύρω από τον άξονα Επανάσταση-Βία-Αγώνας ενάντια φασιστικής κυβέρνησης. Πρόκειται για μια φουτουριστική ιστορία που ξετυλίγεται στη μελλοντική Αγγλία η οποία βρίσκεται υπό φασιστικό καθεστώς. 
Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο κομικ του Alan Moore (βλέπε From Hell, Watchmen) και φέρει την υπογραφή των αδερφών Wachowski (Matrix). Πρωταγωνιστής είναι ο επαναστάτης-επιζών ολοκαυτώματος V(εμφανίζεται πάντα με μάσκα Guy Fawkes), ο οποίος ως χτύπημα ενάντια στο φασιστικό καθεστώς σχεδιάζει την ανατίναξη του Κοινοβουλίου, παροτρύνοντας τους συμπατριώτες του να αντιταχθούν στην καταπίεση αλλά και να συμμετέχουν και οι ίδιοι στην επανάσταση. Θα μαγευτείτε από τη φωνή του μασκοφόρου V (Hugo Weaving από το Lord of the Rings), από τις απίστευτες ατάκες του, αλλά και από τον συμβολισμό των καταστάσεων.




Συμπρωταγωνιστεί και η Natalie Portman (Μαύρος Κύκνος), αρκετά καλή αλλά όμως έχει ένα θεματάκι με τη "βρετανική" (;;) προφορά της. Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις των κόμικς και όχι μόνο....