23 Ιουνίου

Φανταστικά illustrations(εικονογραφίες)!!


Ο Chow Hon Lam είναι ένας σχεδιαστής χιουμοριστικών T-Shirt και εικονογραφιών(illustrations) από τη Μαλαισία.Έγινε γνωστός με το ανατρεπτικό project του Flying Mouse 365 όπου έπρεπε να δημιουργήσει ένα  σχέδιο τη μέρα για ένα χρόνο!Παρακάτω μερικές από τις απίστευτες δημιουργίες του!!


16 Ιουνίου

Συνέντευξη ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ:"Το διαδίκτυο βοηθάει αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά τις live εμφανίσεις!"


Πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ γιατι μέσα σ'αυτο το χάος που επικρατεί στη χώρα μας ακόμα ξεπηδούν νέες ελπίδες,νέα μυαλά,νέοι καλλιτέχνες..Μέσα σε αυτούς είναι και οι"ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ",ένα ολοκαίνουριο συγκρότημα από την πόλη του Βόλου..Τους κάναμε μερικές ερωτήσεις για να τους γνωρίσουμε...Enjoy!!


(Απαντούν οι Βαγγέλης Σφυρής και Ιάσων Τουφεξής)

Άχρωμη ψήφος,χρώμα στο μέλλον των παιδιών μας.



Δεύτερη Κυριακή,δεύτερη ψήφος.Τόση μεγάλη ευθύνη για το αύριο...Ποτέ μου δε μπορούσα να διανοηθώ ότι μια επιλογή έχει τόση δύναμη!Την αυριανή ημέρα πρέπει να ενωθούν όλες οι σκέψεις μας,όλες οι ανησυχίες μας,όλα τα θέλω μας αλλα και όλα όσα δεν έχουμε ώστε να μπορέσουμε να τα αποκτήσουμε.Ψήφος χωρίς χρώμα,χωρίς στρατηγική,χωρίς κανέναν από αυτούς που δε χρειάζεται η Ελλάδα.


 Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω
Νίκος Καζαντζάκης ( 1883-1957 , Έλληνας συγγραφέας)

07 Ιουνίου

Βόλος:Αύριο ξεκινούν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ του BBC για την Αργοναυτική Εκστρατεία


Αύριο ξεκινούν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για την Αργοναυτική εκστρατεία,την περίφημη εκστρατεια του Ιάσονα από την Ιωλκό(Μαγνησία) προς τη Κολχίδα(Εύξεινος Πόντος) με σκοπό να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας.

05 Ιουνίου

Μήνυμα Δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Στις 5 του Ιούνη γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημερα Περιβάλλοντος.Στέλνουμε ένα μήνυμα δράσης: Καθαρίζουμε τα δάση,τις παραλίες,τα πάρκα,τη γειτονιά μας.

Μήπως όμως δε πρέπει να γιορτάζεται αυτή η ημέρα;Μήπως δεν πρέπει να οργανώνονται εκδηλώσεις με στόχο τη πράσινη δράση;Μήπως όλο αυτό δε πρέπει τελικά να διαρκεί μόνο μία ημέρα;

Αναρωτιέμαι:
Περιβάλλον είναι αυτό που με περιβάλλει,είμαι εγώ και όλα γύρω μου,είναι ο καθαρός αέρας που δεν μπαίνει στο γραφείο μου, το σκουπιδάκι που πετάω κάτω στη παραλία, το χάρτι που δεν ανακύκλωσα...

Η οικολογική ισορροπία έχει πληγεί υπερβολικά.Μήπως ήρθε η ώρα να γιορτάζουμε κάθε μέρα το περιβάλλον μας αφού έχει εξαιρετική σημασία για την επιβίωση και ανάπτυξη του ανθρώπου και επιδρά στη σωματική, πνευματική και ψυχική μας διάπλαση;


Από την Ελευθερία Φ.

04 Ιουνίου

"Έξοδος κινδύνου":Βόλτα στον παραμυθόκοσμο(Της Ρέας Πεχυνάκη)


Από μικρή μου άρεσαν οι ιστορίες. Πριν ακόμα μάθω να γράφω και να διαβάζω, ήξερα όλα τα γνωστά παραμύθια απ’ έξω και προσπαθούσα συνεχώς να πείσω τους δικούς μου να μου βρουν καινούρια….Κατάλαβα όμως από πολύ νωρίς ότι είχα μια μικρή … ας την πούμε διαστροφή, έβλεπα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κάθε φορά που παγιδευόμουν μέσα στις ιστορίες, ή τα παραμύθια που άκουγα, αντί να ταυτιστώ με την όμορφη πριγκίπισσα και να παντρευτώ τελικά το βασιλόπουλο, εγώ έτρεχα δίπλα στη κακιά μάγισσα που κρατούσε το δηλητηριασμένο μήλο. Δεν ξέρω γιατί. Εκείνη με τραβούσε περισσότερο. Όχι πως μου άρεσαν αυτά που έκανε, αλλά να … έλεγα πως χρειάζεται πολλή δύναμη για να είναι κάποιος τόσο κακός. Ότι έχει πολλά για τα οποία θα μπορούσε να μετανιώσει, αν κάποιος απλά έδινε μια ευκαιρία. Και εγώ ήθελα να τη δώσω. Στο κάτω κάτω όλοι ασχολούνται με τη Σταχτοπούτα. Ας ασχοληθεί και κάποιος με την κακιά μητριά. Το πιο μαγικό απ’ όλα είναι ότι τελικά τα κατάφερνα. Έπαιρνα το χρυσό κλειδάκι από την τσέπη μου και ξεκλείδωνα τη σκουριασμένη κλειδαριά της ψυχής της κι εκείνη, κουρασμένη, παραγεμισμένη πια, άρχιζε δειλά δειλά να ελευθερώνει ότι είχε εκεί μέσα, να γίνεται όλο και πιο ανάλαφρη. Στο τέλος νόμιζα ότι πετούσε. Αποκτούσε φτερά…

01 Ιουνίου

"Σαν όνειρο":Ένα μουσικό ταξίδι στην οπερέτα και το μιούζικαλ.



Ενθουσιασμός,λάμψη,όνειρο ή μάλλον μαγεία ήταν η οπερέτα που παρουσίασε η υψίφωνος
Κατερίνα Αποστολοπούλου στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στη πόλη του Βόλου με αφορμή τα Δεληγιώργεια 2012.Ένα ταξίδι στον περασμένο αιώνα γεμάτο από ρομαντικά βαλς,αθώους έρωτες και γνωστά ακούσματα μέσα από το πάντρεμα των δύο σπουδαίων αυτών ειδών μουσικής.


Την Τετάρτη το βράδυ ομολογώ πως ξαφνιάστηκα! Δε μπορούσα να σκεφτώ ότι αυτή η χαρακτηριστική φωνή που μου λέει κάθε πρωί "καλημέρα" είναι η ίδια με αυτή που έκανε όλη την σκηνή να κλείσει τα μάτια και να σιγοτραγουδήσει το "Καθώς περνούν τα όνειρά μας", το "Καρδιά από αγάπη ορφανή" και τη "Ρόζα μας".

Η αίθουσα γεμάτη,τα φώτα χαμηλά, στο βάθος μια μαύρη ατμοσφαιρική σκηνή να πλαισιώνεται από σχετικά βίντεο εποχής...και η παρουσία της Κατερίνας να σε καθηλώνει,να μη χορταίνεις να κοιτάς το πρόσωπό της,να θαυμάζεις την αρχοντιά και παράλληλα την τσαχπινιά της ,το φόρεμά της,να θες να κλέψεις λίγη από τη λάμψη της.
Θεέ μου,πόση ομορφιά ψυχής!

Σ'ευχαριστούμε Κατερίνα για το σπουδαίο εκείνο εισιτήριο για το όνειρο που μας χάρισες!


     Από την Ελευθερία Φ.

Διάσημοι πίνακες εμπνευσμένοι από το καλοκαίρι

"καλοκαίρι,
με χρυσούς ανεμιστήρες μεταφέρει
 την βανίλια με το δίσκο του στο χέρι"


Κάπως έτσι μας περιγράφει ο Διονύσης Σαββόπουλος το καλοκαίρι στο ομώνυμο τραγούδι του.Ας δούμε όμως πως αποτύπωσαν την εποχή αυτή στον καμβά τους διάσημοι ζωγράφοι.