01 Σεπτεμβρίου

Έκανε τον γύρο του κόσμου το συρτάκι στον Βόλο!



Γράφει η Ελευθερία Φατσή

Η μαγευτική πόλη του Βόλου έλαμψε και πάλι με τα καλλιτεχνικά της δρώμενα αλλά αυτή τη φορά είχε παρέα την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού καθώς και την μυθική "Αργώ" που βρισκόταν εν πλώ εκεί παράπλευρα.
5.614 χιλιάδες άτομα από όλη την Ελλάδα μαζεύτηκαν στην παραλία και χόρεψαν 5 συνεχόμενα λεπτά τον γνώριμο σε όλους ήχο του Ζορμπά.


Έτσι,πολύ εύκολα κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ(Ρόδος,1600 άτομα)και μπήκαν στην ιστορία του βιβλίου Γκίνες για το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου.Ακολούθησε μεγάλη γιορτή με δυνατή μουσική,βεγγαλικά,ποτά μέχρι αργά τη νύχτα.
Οι Βολιώτες,οι Θεσσαλοί,οι Έλληνες απέδειξαν ακόμη μια φορά πως ξέρουν να απαντούν ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.Γιατί είμαστε ο μοναδικός λαός που μπορει να χορεύει και με τη χαρά αλλά και με τη λύπη...Μπράβο και πάλι στο Βόλο!!!


Παρακάτω παραθέτουμε το άρθρο του κου.Παπασταφίδα για το συρτάκι.

"Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.
Εμείς στο Βόλο θα χορεύουμε δαιμονισμένα συρτάκι κάτω από την πανσέληνο για να αποδείξούμε οτι Ο Βόλος είναι ζωντανός οτι Ο Βόλος παραμένει πάντα όρθιος . Θα χορέψουμε λοιπόν δαιμονισμένα σαν μικροί Διόνυσοι!!!!!!!!"