06 Ιουλίου

Καλοκαιρινές διακοπές...στο σπίτι μας!



(Της ΕΛευθερίας Φ.)

Η αλλαγή στις προσωπικές, οικογενειακές ή κοινωνικές συνήθειες όπως είναι και οι διακοπές, ομολογουμένως φαίνεται να αποτελεί μια πρόκληση που μπορεί να συνοδεύεται από ποικίλα συναισθήματα. Ειδικά όταν αυτές οι αλλαγές οφείλονται σε χειροπιαστούς παράγοντες όπως π.χ. η οικονομική κατάσταση, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, τα θέματα υγείας και όχι σε προσωπικές επιλογές.Τότε μπορεί κανείς να αισθανθεί την ενόχληση, την απογοήτευση ή ακόμη και θυμό για το ότι πρέπει να αναπροσαρμόσει τις ανάγκες του σε νέα πιο περιοριστικά ίσως δεδομένα.

Προτάσεις




Η πόλη μας αποτελεί αυτή τη περίοδο τουριστικό θερετρο για κάποιους άλλους.Έτσι ανακαλύπτουμε κ εμείς τώρα τους κοντινούς της θησαυρούς.Εξερευνούμε το κοντινό μας πάρκο ή πλατεία και περνάμε το χρόνο με την οικογένειά μας εκεί.






Δημιουργούμε ιδανικές συνθήκες χαλάρωσης μέσα στο χώρο μας, Σε μικρές γωνίες του σπιτιού προσθέτουμε καλοκαιρινες πινελιές φτιάχνοντας μικρές θαλασσινές συνθέσεις (κοχύλια ,άμμο, πέτρες, κεράκια,φρέσκα λουλούδια).



Όπως θα κάναμε και στις διακοπές μας, αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στις σχέσεις μας με γλυκά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της μέρας(σπιτικές δροσιστικές γρανίτες ή παγωτά) και με χαλαρωτικά κοκτέιλ στο μπαλκόνι μας κατα τη διάρκεια της νύχτας.



Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει για να περάσει το ίδιο όμορφα όπως και στις διακοπές.Αρκεί να αφήσει για λίγο στην άκρη όσες αρνητικές σκέψεις και σκοτούρες που τριγυρνάνε στο μυαλό του και να αφεθεί στο μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι.