27 Οκτωβρίου

"Κάποτε στην Ανατολία":Tο εναρκτήριο λάκτισμα για το 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Με την προβολή της τελευταίας ταινίας του Τούρκου σκηνοθέτη Νούρι Μπίλγκε Τζεϊλάν "Κάποτε στην Ανατολία" ξεκίνησε χθες το 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην Αθήνα.Το φεστιβάλ θα διαρκέσει 8 ημέρες (μέχρι τις 2 Νοεμβρίου) και κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν περισσότερες από 50 Ευρωπαϊκές ταινίες
Τα έργα θα προβάλλονται στον "Απόλλωνα" της οδού Σταδίου καθώς και στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

25 Οκτωβρίου

Το δέρμα που κατοικώ(La piel que habito) του Πέδρο Αλμοδόβαρ


Μετά την κατά γενική ομολογία μέτρια ταινία "Ραγισμένες αγκαλιές" ("Los abrazos rotos")o Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει στο προσκήνιο με το "Δέρμα που κατοικώ".
Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια του σκηνοθέτη να δημιουργήσει μια ταινία που να κινείται σε ένα τελείως διαφορετικό ύφος από αυτό που τον χαρακτηρίζει,κάνοντας με αυτό τον τρόπο το ντεμπούτο του στο είδος του θρίλερ.

24 Οκτωβρίου

Κοίτα εγώ:Νατάσσα Μποφίλιου-Γιάννης Χαρούλης

Ένα υπέροχο τραγούδι ερμηνευμένο από την μαγική και αισθαντική φωνή της Νατάσσας Μποφίλιου μαζί με τον κορυφαίο Γιάννη Χαρούλη. Γιατί όταν το απαλό βελούδο συναντά το κοφτερό ξυράφι γίνονται θαύματα...
Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

21 Οκτωβρίου

Η Google τιμά την Mary Blair,δημιουργό του Πίτερ Παν και της Σταχτοπούτας.

Τι κοινό έχουν η Άλικη στη χώρα των θαυμάτων,ο Πίτερ Παν και η Σταχτοπούτα?Όλοι τους δημιουργήθηκαν από το μαγικό πενάκι της αμερικανίδας σχεδιάστριας και ζωγράφου Mary Blair.

03 Οκτωβρίου

Ποίηση:Jorge Luis Borges- You Learn

Μια εκπληκτική καλλιτεχνική σύλληψη του Αργεντίνου συγγραφέα!

                                          "You Learn"