30 Σεπτεμβρίου

Με εισιτήριο... ένα βιβλίο!!


Μια μοναδική βραδιά περιμένει όσους από εσάς βρεθούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο).Πρόκειται για την 1η Βραδιά Βιβλίου (1st Book Night, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο της Εκστρατείας για το Βιβλίο, μια πρωτοβουλία των καταστημάτων Public και του Public Book friends.

29 Σεπτεμβρίου

Βιβλίο:Ένας,κανένας και εκατό χιλιάδες...


Ποιός πραγματικά είναι ο Βιταντζέλο Μοσκάντα, ο ήρωας του μυθιστορήματος του Πιραντέλο;
Αυτός που νομίζει ο ίδιος πως είναι, ή αυτός που η γυναίκα του νομίζει πως είναι ή τέλος αυτός που οι άλλοι, όλοι οι άλλοι οι εκατό χιλιάδες νομίζουν πως είναι; Γιατί οι τελευταίοι αυτοί έχει ο καθένας τους σχηματίσει, με βάση τα εξωτερικά του γνωρίσματα, μια διαφορετική εικόνα του Βιταντζέλο Μοσκάρντα. Ξεκινώντας απ΄ την αμφισβήτηση αυτή θα προσπαθήσει να συνθέσει μια καινούρια εικόνα του εαυτού του, θα επιχειρήσει μια «παραισθησιακή αναζήτηση» για να συλλάβει μιαν έκφρασή του, διαφορετική απ' αυτή που ως τη στιγμή που η γυναίκα του ανακαλύπτει την ιδιαιτερότητα της μύτης του, είχε σχηματίσει για τον εαυτό του.

22 Σεπτεμβρίου

Κάπτεν Χάρλοκ:Ο ρομαντικός πειρατής του διαστήματος


Ο Κάπτεν Χάρλοκ είναι ένας ρομάντικος ήρωας,ένας πειράτης του διαστήματος που μάχεται για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που βασανίζουν τη γη.Όπως ο ίδιος λέει,δε μάχεται για χάρη κανενός,μόνο για κάτι βαθύ μες τη καρδιά του(fight for no one's sake...only for something deep in heart).
Είναι ευγενικός,ολιγόλογος αλλά παράλληλα επαναστατικός,χωρίς φόβο για τη ζωή του.Μάλιστα τον έχουμε δει να φοράει πολλές φορές ρούχα με το νούμερο 42 τυπωμένο,το οποίο στην ιαπωνική κουλτούρα σχετίζεται με το θάνατο!(Τα νούμερα αν τα προφέρουμε ξεχωριστά 'four two' ακούγονται σαν τις λέξεις 'shi ni' που σημαίνουν-τί άλλο;-ΘΑΝΑΤΟΣ)
Ο χαρακτήρας του Χάρλοκ πρωτοεμφανίστηκε το 1953 στο Adventures of a Honeybee αλλά έγινε ευρέως γνωστός με το ντεμπούτο του σαν πρωταγωνιστής πλέον το 1978 στο'Space Pirate Captain Harlock'.

16 Σεπτεμβρίου

Η πιο αναγνωρίσιμη φωτογραφία στην ιστορία του περιοδικού τύπου


Αποτελεί ίσως μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες που έχουν αποτυπωθεί σε εξώφυλλο περιοδικού. Πρόκειται για την φωτογραφία με τίτλο "The Afghan Girl" και δεν πρόκειται άλλη από την Sharbat Gula, ένα κορίτσι, περίπου 12 ετών, που ζούσε ως πρόσφυγας στο Πακιστάν κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής κατοχής του Πακιστάν.

08 Σεπτεμβρίου

" Ηρακλής μαινόμενος" του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο

Ο " Ηρακλής μαινόμενος" είναι τραγωδία η οποία γράφτηκε από τον Ευριπίδη και παίχτηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 424 π.Χ.
Πρόκειται από τα λιγότερο γνωστά και προβεβλημένα έργα του μεγάλου τραγωδού, το κείμενο του οποίου παρουσιάζεται φέτος για δεύτερη μόλις φορά από το Εθνικό θέατρο.

05 Σεπτεμβρίου

Η Google ξαναζωντανεύει τον Freddie Mercury


Στις 5 Σεπτεμβρίου το 1946 γεννιέται ο μεγάλος τραγουδοποιός Φρέντι Μπουλσάρα.Λίγο μετά από την ίδρυση των Queen,με αφορμή το τραγούδι του My Fairy King αλλάζει το όνομά του σε Mercury.

04 Σεπτεμβρίου

Ταινίart:40 χρόνια κουρδιστό πορτοκάλι!(By Jo-Ni)

Πρόκειται για τη γνωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας, σκηνοθετημένη από τον Στάνλεϋ Κίουμπρικ το 1971. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άντονι Μπέρτζες, επιχειρεί να προσεγγίσει το θέμα της βίας, είτε αυτή προέρχεται από συμμορίες είτε ακόμα και από το ίδιο το κράτος και το σωφρονιστικό του σύστημα. Αφορμή για τη δημιουργία της ταινίας στάθηκε η ιδιαίτερη έξαρση βίας κατά τη δεκαετία του 1960.

03 Σεπτεμβρίου

Φθινοπωρινή σονάτα(Autumn sonata)του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Με σκηνοθέτη τον κορυφαίο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και πρωταγωνίστρια την βραβευμένη με 3 όσκαρ Ίνγκριντ Μπέργκμαν η ταινία αυτή δε θα μπορούσε παρα μόνο να συγκαταλέγεται μέχρι σήμερα ανάμεσα στα αριστουργήματα της 7ης τέχνης.