29 Ιουνίου

ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΤΑΤΟΥΑΖ(By Smaragda IsGone)

«Κάθε τατουάζ είναι ένα μήνυμα. Γενικά οι άντρες επιλέγουν επιθετικά σύμβολα, ενώ οι γυναίκες σαγηνευτικά. Όσοι διαλέγουν τη δεξιά μεριά του σώματος είναι χαρακτήρες δυνατοί, κτητικοί και ανοιχτοί σε οτιδήποτε καινούργιο, ενώ όσοι κάνουν τατουάζ στην αριστερή είναι περισσότερο πεσιμιστές και με μικρή εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», αναφέρει στο ιταλικό «Vanity Fair» ο ψυχολόγος Μάρκο Καναβίτσι, ειδικός της ψυχολογίας του τατουάζ. Υπάρχουν πολλές αναλύσεις και μελέτες, αλλά ένα είναι σίγουρο. Τα τατουάζ είναι τέχνη! Έχουν ιστορία, παρόν, μέλλον και οι εραστές αυτής της τέχνης αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο...

28 Ιουνίου

Η αρχή της περι-Τεχνης ιστορίας μας...

We all know that Art is not truth. Art is a lie that makes us realize truth...( Pablo Picasso)
Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα παραμύθια. Οι ιστορίες δεν είναι πραγματικές, όμως σε βοηθούν να συνειδητοποιήσεις την πραγματικότητα μέσα από έναν κόσμο πιο όμορφο, πιο ιδεατό…φτιαγμένο όπως θα ήθελε ο καθένας μας να είναι με υλικά την φαντασία, τις επιθυμίες και γιατί όχι με τα ταλέντα του… και όλα αυτά πασπαλισμένα με μπόλικη χρυσόσκονη, τυλιγμένα σε πολύχρωμες εικόνες και αραχνοΰφαντες κορδέλες από όνειρα…

Τα “διαμάντια” των σκουπιδιών(by Smaragda IsGone)

Στο άκουσμα της λέξης σκουπίδια, δύο εικόνες μας έρχονται συνήθως στο μυαλό. Η πρώτη μπορεί να είναι ενός ατόμου που μισούμε παράφορα και η δεύτερη ένας σωρός απο βρώμικα, χρησιμοποιημένα και εντελώς άχρηστα υλικά, ενώ το συναίσθημα της αηδίας μας κυριεύει πατόκορφα. Για την πρώτη, λύση πιθανόν να δώσει ένας καλός ψυχίατρος, για την δεύτερη όμως η ανατροπή αυτής της εικόνας πραγματοποιείται τόσο με την ανακύκλωση όσο και μέσω της τέχνης.

25 Ιουνίου

Ο κόσμος της τέχνης σαν σήμερα...


25/06/1963: Γεννιέται ο κυπριακής καταγωγής Γιώργος Κυριάκος Παναγιώτου ο γνωστός σε όλους Τζορτζ Μάικλ!

25/06/1852: Γεννιέται ο Ισπανός εκκεντρικός αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί. ΗΗ εκκλησία «Λα Φαμίλια Σαγράδα», που βρίσκεται στη Βαρκελώνη είναι το πιο χαρακτηριστικό δημιούργημά του.

24 Ιουνίου

AC/DC,DIRE STRAITS,R.E.M.,PINK FLOYD…Από που βγήκαν τα ονόματά τους;(Part 2)


AC/DC. Πήραν το όνομα τους από το εναλλασσόμενο και συνεχές ρεύμα. Τα δύο αδέλφια ζήτησαν από την αδελφή τους να διαλέξει ένα όνομα και αυτή κοίταξε μία ηλεκτρική σκούπα όπου έγραφε επάνω AC/DC και τους έδωσε αυτό το όνομα! Ένας ταξιτζής κάποτε τους ρώτησε πως τους λένε και μόλις του είπαν ξέσπασε σε γέλια..Γιατί;

Μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα!

Την περασμένη Δευτέρα 20 Ιουνίου η οδός Βουκουρεστίου, και συγκεκριμένα η στοά Σπ. Μίλιου, πλημμύρισε από εξαιρετικές μελωδίες και τραγούδια που όλα τους είχαν έντονο άρωμα Ελλάδας. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Μέρας Μουσικής, έλαβε χώρα αυτή η μοναδική συναυλία με την συνδρομή του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου και τη συμμετοχή δύο νέων αλλά πολλά υποσχόμενων τραγουδιστών, της Νατάσας Μποφίλιου και του Γιάννη Χαρούλη.


23 Ιουνίου

Συνέντευξη των HEART ATTACK(στον Αντώνη Σκαραμαγκά)


Παρασκευή βράδυ σε κεντρικό στέκι της Αθήνας κάτω από το φεγγαρόφως με μπυρίτσα και δυνατή rock μουσική να ξεχύνεται από τα ηχεία,βρέθηκα με τον τραγουδιστή των Ηeart Attack Γιώργο Δριμυλή να μιλήσουμε για το παρόν,το παρελθόν και το μέλλον,την Ελληνική μεταλλική σκηνή,την τέχνη γενικότερα,το διαδίκτυο αλλά και τη σημερινή κατάσταση.Δέχθηκε αδιαμαρτύρητα τις “περίεργες” ερωτήσεις μου κι ιδού το αποτέλεσμα...

Breathing...EARTH

Στην Ελλάδα: 
Γεννιέται ένας άνθρωπος κάθε 5.2 λεπτά.
Πεθαίνει ένας άνθρωπος κάθε 4.6 λεπτά.
Τι γίνεται στον υπόλοιπο πλανήτη?
Δείτε ζωντανά πως αναπνέει η γη αυτή τη στιγμή...
http://www.breathingearth.net/

13 Ιουνίου

Quotes:Γραμμένα...λόγια

Πολλοί νόμισαν οτι κατέκτησαν τον κόσμο, αλλά δεν μπόρεσαν να τον πάρουν μαζί τους...

09 Ιουνίου

Ο κόσμος της τέχνης σαν σήμερα...


09/06/1963: Γεννιέται ο αμερικανός ηθοποιός-θεός Τζόνι Ντεπ.
(http://www.imdb.com/name/nm0000136/)

09/06/1931:Εμφανίζεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη ο Ντόναλντ Ντακ, το διάσημο καρτούν του Γουόλτ Ντίσνεϊ.

ΦΑΝΤΟ:ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

Η λέξη "φάντο" στα πορτογαλικά σημαίνει μοίρα, πεπρωμένο. Με αυτή τη λέξη ,λοιπόν, χαρακτηρίστηκε και το ομώνυμο μουσικό είδος που εμφανίστηκε στην Πορτογαλία τη δεκαετία του 1820.


Η μουσική καθώς και οι στίχοι είναι μελαγχολικοί και αφηγούνται συνήθως ιστορίες για τη θάλασσα και τη ζωή των φτωχών. Το είδος αυτό έχει άμεση σχέση με την πορτογαλική λέξη saudade η οποία μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως: ένα είδος προσμονής αναμεμειγμένο με νοσταλγία, πόνο, λύπη και χαρά.

08 Ιουνίου

Sade(Σαντέ):There's a long hard road ahead...



10 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τη τελευταία δισκογραφική δουλειά της και πάνω από 20 από το πασίγνωστο και χιλιοπαιγμένο σε κάθε μπαράκι ακόμα και σήμερα “Smooth operator” και ναι το τελευταίο της CD «Soldier of love»(2010)είναι γεγονός.Με 25 χρόνια στη δισκογραφία και μόλις 5 άλμπουμ η Sade(Σαντέ) για μια ακόμη φορά μας μαγεύει με την ιδιαίτερη χροιά της..Διαλέξαμε ένα από τα τελευταία της κομμάτια γιατί μόνο αυτή μπορεί να έχει τόσο σπαραχτική, «σαν να κλαίει» φωνή και παράλληλα να σου περνάει αισιόδοξο μήνυμα!!!…Its gonna be alright..

06 Ιουνίου

Αφιέρωμα στην CATE BLANCHETT(Κέιτ Μπλάνσετ)



Babel,Coffee and Cigarettes,The Curious Case of Benjamin Button,Hanna,Elizabeth,The aviator..Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι ταινίες;
Μα φυσικά την Cate Blanchett!..

05 Ιουνίου

V for Vendetta: Απίστευτα επίκαιρο...





Με αφορμή την προχθεσινή προβολή της εν λόγω ταινίας στην τηλεόραση, δε θα μπορούσα παρά να αναφέρω κάποια σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσαν να συνδέθούν με την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

KISS,NIRVANA,WHITESNAKE…Από που βγήκαν τα ονόματά τους;(Part 1)



Kiss: Knights In Satan Service δηλαδή Ιππότες στην Υπηρεσία του Σατανά!Το τετραμελές συγκρότημα(Gene Simmons,Paul,Frehley,Peter Criss,Ace Frehley) δημιουργήθηκε το 1973 και το...υπερφορτωμένο βάψιμό του είναι εμπνευσμένο από περιοδικά κόμικ.

03 Ιουνίου

Ο κόσμος της τέχνης σαν σήμερα...


03/06/2001: Πεθαίνει σε ηλικία 86 ετών ο αμερικανο-μεξικάνος ηθοποιός Άντονι Κουίν(ο γνωστός «Ζορμπάς»).

03/06/1875: Πεθαίνει ο γάλλος συνθέτης της ‘Κάρμεν’ Ζορζ Μπιζέ.

02 Ιουνίου

ΑΦΑΝΤΟΙ: μια φανταστική θεατρική συντροφιά!

Έχει περάσει τουλάχιστον ένας μήνας από εκείνη την Παρασκευή που μια καλή μου φίλη με παρότρυνε να δούμε μια θεατρική παράσταση δίπλα στο Νέο Κτίριο της Νομικής Σχολής. 'Οταν τη ρώτησα περί τίνος πρόκειται μου είπε πως μια παρέα παιδιών, φοιτητές του Ε.Κ.Π.Α , έχουν φτιάξει τη θεατρική ομάδα "Άφαντοι" (το ονοματάκι πηγάζει απ'το γεγονός ότι μόνο λίγοι και εκλεκτοί γνωρίζουν την ύπαρξή τους) και παρουσιάζουν το έργο "Όχι, παίζουμε !".

Δέκα απλές στιγμές ευτυχίας...


«Ξαφνικά, νιώθουμε πως ήμασταν ευτυχισμένοι, όταν ήδη χάσαμε την ευτυχία» έγραψε κάποτε ο Νίκος Καζαντζάκης(Ασκητική)...Η ευτυχία βρίσκεται παντού, μπροστά σου, δες την!
Ακόμα και...

comics:Η ιστορία του Τεν Τεν(TinTin)...

Τι να πρωτοπούμε για τον Τεν Τεν(Tin Tin),τον ξανθομάλλη  νεαρό ρεπόρτερ με το χαρακτηριστικό τσουλούφι!!Ο πασίγνωστος αυτός χάρτινος ήρωας ‘γεννήθηκε’ το 1929 από το χεράκι του κομίστα Ζορζ Ρεμί (γνωστού ως Ερζέ).

01 Ιουνίου

ΠΑΜΠΛΟ ΝΕΡΟΥΔΑ

Ο Πάμπλο Νερούδα, φιλολογικό ψευδώνυμο του Νεφταλί Ρικάρντο Ρέγιες Μπασοάλτο (12 Ιουλίου 1904-23 Σεπτεμβρίου 1973) ήταν Χιλιανός συγγραφεάς και ποιητής. Το 1971 του απενεμήθη το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας και ο ίδιος θεωρείται ως ο σημαντικότερος ποιητής του 20ου αιώνα για τη Λατινική Αμερική.