05 Ιουλίου

Fire dancing:Χορεύοντας με τη φωτιά!(By Smaragda IsGone)


Όταν η φωτιά γίνεται χορός, μία λέξη μόνο μπορεί να την περιγράψει.... ΜΑΓΕΙΑ! Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα λοιπόν το fire dancing..

Σύμφωνα με τη wikipedia στο fire dancing υπάρχουν οι ακόλουθες γενικές κατηγορίες:

Traditional fire shows: Τα παραδοσιακά fire shows συχνά ενσωματώνουν την παραδοσιακή ενδυμασία της Πολυνησίας και άλλα πολιτιστικά στοιχεία. Πολλοί συμφωνούν με τις κατευθυντήριες γραμμές ή εμπνέονται από τον ετήσιο Παγκόσμιο διαγωνισμό Fireknife και το Φεστιβάλ Σαμόα.


Standard Modern Shows: Συνήθως η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό σχετικά με το fire dancingανήκει σε αυτή την κατηγορία. Οι εκτελεστές του είδους είναι ντυμένοι με πιο στενή ή αν θέλετε “ριψοκίνδυνη” ενδυνμασία, επιμελημένο face paint και παρουσίαση τεχνικής fire breathing


Fire theatre: Πρόκειται για θεατρικά shows που χρησιμοποιούν την φωτιά για να αποδόσουν ένα μεγαλύτερο βαθμό “δραματικότητας” στην παρουσίαση επι σκηνής. Το είδος αυτό εστιάζει περισσότερο στα διαμορφωμένα στηρίγματα και στα κοστούμια και λιγότερο στην τεχνική ικανότητα.


Fire fetish show: Τέτοιες επιδείξεις είναι αναγνωρίσιμες από τη σεξουαλικότητα στην απόδοση και συχνά αποδίδεται με γυμνότητα του σώματος, ενώ αφήνει  υπονοούμενη -ή σε μερικές περιπτώσεις όντως υπάρχει- σεξουαλική επαφή μεταξύ των εκτελεστών. Εξωτικός χορός σε συνδιασμό με firedancing.

Erotic fire show: αισθησιακή έκφραση προσώπου και κίνηση σώματος, ενώ η μουσική επιλογή (όπως η μουσική R&B ή downtempo) σε συνδυασμό με τον ελάχιστο ιματισμό του εκτελεστή, προκαλεί τη σεξουαλική διέγερση ή την επιθυμία του θεατή. Εκτελείται συνήθως σε πιο κλειστό κύκλο με πολύ λίγα άτομα παρεβρισκόμενα και είναι γενικότερα μη δημοφιλή απο την επικρατούσα κοινότητα.

Ritual fire show: είναι συνήθως μια τήξη του παγανισμού ή απόκρυφης τελετής με το fire dancing. Εστιάζουν λιγότερο στην τεχνική ικανότητα και περισσότερο στη χρήση της φωτιάς ως μέσο για να δωθεί μεγαλύτερη έμφαση στο τελετουργικό.


Fire and belly dance: Πρόκειται για ένα “πάντρεμα” του χορού της κοιλιά της Μέσης Ανατολής με το fire dancing. Δάδες χειρός και φλεγόμενα σπαθιά συμπληρώνουν το σκηνικό.


Fire comedy jugglers: συνδυάζουν πολλές απο τις ικανότητες των παραπάνω εκτελεστών, αλλά περιλαμβάνουν και juggling. Υπάρχει μια πιο χιουμοριστική διάθεση και κύριο όπλο τους είναι η κωμωδία. Συχνά προκαλούν ανάφλεξη στα οπίσθιά τους!!!


Να σημειωθεί βέβαια ότι το fire dancing δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοκιμαστεί αυθαίρετα και απερίσκεπτα. Εάν και εφόσον θέλετε να μάθετε περισσότερα ή να βιώσετε την εμπειρία να απευθυνθείτε πρώτα στις ομάδες που έχουν την απαραίτητη εμπειρία.

Απολαύστε μερικές ακόμα φωτογραφίες....

Written by Smaragda IsGone