02 Ιουνίου

comics:Η ιστορία του Τεν Τεν(TinTin)...

Τι να πρωτοπούμε για τον Τεν Τεν(Tin Tin),τον ξανθομάλλη  νεαρό ρεπόρτερ με το χαρακτηριστικό τσουλούφι!!Ο πασίγνωστος αυτός χάρτινος ήρωας ‘γεννήθηκε’ το 1929 από το χεράκι του κομίστα Ζορζ Ρεμί (γνωστού ως Ερζέ).


Ο Τεν Τεν μαζί με τον πιστό του συνεργάτη Μιλού -ο συμπαθητικός λευκός σκύλος που … αντί να τον βοηθάει του δημιουργεί νέες περιπέτειες-μπλέκουν σε απίθανες ιστορίες μυστηρίου με σκοπό να βοηθούν πάντα τους αθώους. Άλλοι συνεργάτες και φίλοι του είναι οι ντετέκτιβς Ντιπόν και Ντιπόν, ο Καπετάνιος Χάντοκ και ο καθηγητής Τρύφων Τουρνεζόλ.


Το επιτυχημένο κόμικ του Ερζέ έχει ξεπεράσει τις διακόσια εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και έχει κυκλοφορήσει 24 τεύχη (το τελευταίο το 1983).Το πρώτο τεύχος μάλιστα με τον τίτλο «Ο Τεν-Τεν στην χώρα των Σοβιέτ»(1929), κατηγορήθηκε για αντικομουνισμό, επειδή ασκούσε κριτική στο σταλινισμό! Έτσι, για πολλά χρόνια, ο Τεν Τεν θεωρήθηκε προϊόν του Ψυχρού Πολέμου!
Οι περιπέτειες του Τεν Τεν έχουν μεταφραστεί σε 58 γλώσσες και έχουν γυριστεί τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες ενώ αναμένεται στη μεγάλη οθόνη η 3D ταινία του Steven Spielberg με τίτλο: The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn.


Δείτε το trailer της τελευταίας ταινίας του αγαπημένου κόμικ