24 Ιουνίου

AC/DC,DIRE STRAITS,R.E.M.,PINK FLOYD…Από που βγήκαν τα ονόματά τους;(Part 2)


AC/DC. Πήραν το όνομα τους από το εναλλασσόμενο και συνεχές ρεύμα. Τα δύο αδέλφια ζήτησαν από την αδελφή τους να διαλέξει ένα όνομα και αυτή κοίταξε μία ηλεκτρική σκούπα όπου έγραφε επάνω AC/DC και τους έδωσε αυτό το όνομα! Ένας ταξιτζής κάποτε τους ρώτησε πως τους λένε και μόλις του είπαν ξέσπασε σε γέλια..Γιατί;
Γιατί AC/DC στην αργκό σημαίνει ο άντρας με αμφίφυλες τάσεις.


Dire Straits:Σε μια άλλη αργκό στηρίχτηκαν και οι Dire Straits(1977)και δημιούργησαν το όνομά τους.Κατά λέξη σημαίνει dire=τρομερός και straits=μικρά κομμάτια ύδατος ανάμεσα σε έδαφος, δηλαδή ότι είστε σε πολλή άσχημη ή επικίνδυνη θέση.


Οι R.E.M:Το όνομα προκύπτει από τα αρχικά Rapid Eye Movement, στάδιο του ύπνου, γνωστό και ως ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών .Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1980 και αποτελείται από τους Michael Stipe (φωνητικά), Peter Buck (κιθάρα), Mike Mills (μπάσο) και τον Bill Berry στα drums. Το όνομα του συγκροτήματος δεν ήταν το πρώτο που είχε η μπάντα. Ξεκίνησε με το "Twisted Kites", "Cans of Piss" και "Negro Wives". Η τελική ονομασία ήταν από μία τυχαία επιλογή του Stipe από ένα λεξικό.




Pink Floyd:Προς τιμή δύο μουσικών blues από την Τζόρτζια, του Pink Anderson και του Floyd Council, οι Roger Keith «Syd» Barrett, Roger Waters, Nick Mason και Rick Wright σχημάτισαν τους Pink Floyd Sound στα τέλη της δεκαετίας του ’60, στο Κέμπριτζ της Αγγλίας.Λίγο αργότερα «συντόμευσαν» την ονομασία τους σε Pink Floyd .

to be continued...